Om oss

Kalsa gårdsbakeri CafePå gården Kalsa på Brynhildsvollen ved Aursunden bor Tove og Geir Magne med tre unger. Eldstejenta Eirin har flyttet ut,  Ida (ivrig bakerassistent), Morten og Magnar, og en hel del melkekyr. Svigermor Anna Sofie trør også mer enn gjerne til når det trengs.

Sommerstua som ble satt opp på 1700-tallet er blitt et bakstehus helt utenom det vanlige. Her foregår alt på gammelmåten; baksten eltes, kjevles og smøres for hånd og stekes på takke.

Historien om Kalsa

Tove ville gjerne bruke ressurser fra egen gård i ei attåtnæring. For det å drive gård, er et familieprosjekt. Og jo flere som bidrar, jo bedre. Gårdsbakeriet staret opp høsten 2008.

Etter en prøveperiode med lemsebaking, viste det seg at virksomheten var liv laga. Etter hvert som folk ble oppmerksomme på de nye lemsene fra norsiden av Aursunden, ble det også spørsmål om hun ikke kunne bake pjalt- og det kunne hun jo. Og nå bare øker etterspørselen.

Heidi Horven og Ellen Ingrid Fjorden er med og baker.  De stiller opp når de har mulighet for å hjelpe til, for å dekke den stadig voksende etterspørselen.

I sommersesongen er det kafè og mange flinke ungdommer hjelper til. I løpet av sommeren åpner Såmmårfjøset. Der blir det muighet til å spise spekemat, rørmmegrøt, skjørost og rømme, fra lokale leverandører.

Her finner du oss

Brynhildsvollen ligger idyllisk til ved Aursunden, 33 km fra Røros:


Vis større kart

Hjertelig velkommen skal du være!